KUKA?

Olen Sarlotte, näiden sivujen takana. Minua kiinnostaa elämä ilman haitallisia kemikaaleja ja kokonaisvaltainen hyvinvointi, joka lähtee jokaisen omasta kehosta - tarkemmin kehon ja mielen tasapainosta. Young Livingin tuotteet tukevat tätä missiota sataprosenttisesti.

Olen koulutustaustaltani sisustaja sekä nyt suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelija Helsingin yliopistossa. Opintosuunnistani poiketen harrastuneisuuteni ja perehtyneisyyteni on ajanut minut tähän työhön. Olen jo vuosia tutkinut kemikaaliasioita ja puhtaita eteerisiä öljyjä. Koen, että minulle on kertynyt tietoa, jota haluan jakaa kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Perheeseeni kuuluu aviomieheni ja itseni lisäksi tytär. Tyttäremme on mitä mainioin opettaja meille vanhemmille niin arkisissa kuin syvällisemmissäkin asioissa. Jos itseä ei kiinnosta kemikaalikuormitus ja puhtaampi elämäntapa, ovat lapset hyvä syy tutkailla niistä edes perusasioita.

Pyrin aina valinnoillani paitsi ekologisuuteen ja kestävään kehitykseen myös valintoihin, jotka lisäävät terveyttä ja hyvinvointia. Toiveissani on myös lisätä ymmärrystä luonnonmukaisista terveyden vaalimisen keinoista. Tervetuloa tutkimaan sivustojani ja tutustumaan ajatuksiini blogin puolella! 
MIKSI?

Syy, miksi olen päätynyt tekemään tätä työkseni on varmasti monimutkaisempi, kuin pystyn kotisivujen esittelyssä kertomaan. Tiivistettynä siksi, että tutustuttuani puhtaisiin ja turvallisiin eteerisiin öljyihin olen ollut aivan hämmentynyt ja vakuuttunut niiden tehokkuudesta ja monipuolisuudesta. Olen varma siitä, että hyvinvointi lisääntyy jokaisessa kodissa, mihin eteeriset öljyt halutaan ottaa vastaan.

Eteeristen öljyjen tehokkuuden lisäksi haitallisten kemikaalien vaikutukset meihin ihmisiin eivät ole yksiselitteisiä. Laaja kemikaalien terveysvaikutusten tutkimustyö on meillä täällä Suomessa vasta aluillaan. Tunnettuja ja yleisesti tunnustettuja haittavaikutuksia tunnetaan kuitenkin jo niin paljon, että haluan kaikin keinoin välttää niitä.

En väitä, että kaikki allergiat, yliherkkyydet, syövät, autoimmuunisairaudet ja kognitiiviset häiriöt jne. johtuisivat haitallisista kemikaaleista, mutta uskon että jotain tekemistä niillä asian kanssa on. Tietoa tarvitaan lisää esimerkiksi erilaisten kemikaalien ristivaikutuksista. Toistaiseksi tiedon puuttuessa vältän kaikkia haitallisia ja ehkä haitallisia kemikaaleja parhaani mukaan.


TARINA 

Tutustuin Young Livingin eteerisiin öljyihin alkuvuonna 2014. Olin kärsinyt jatkuvista ja kummallisista haasteista ruoansulatuksen kanssa vuosia löytämättä mistään apua. Lisäksi ihoni oli huonossa kunnossa, luulin sitä akneksi. Ystäväni kysyi haluaisinko kokeilla eteerisiä öljyjä, puhdistaa niiden avulla kehoa kuonasta ja katsoa mitä tapahtuu. Sain erittäin hyviä tuloksia aikaan eikä paluuta entiseen ole ollut.

Join kuuriluontoisesti vettä, mihin olin lisännyt sitruunan eteeristä öljyä (Lemon+). Mahan hyvinvointia tukeakseni levitin vatsan päälle piparmintun (Peppermint) eteeristä öljyä. Akuutteihin ihon haasteisiin käytin teepuun (Melaleuca alternifolia) ja laventelin (Lavender) eteerisiä öljyjä ja tulokset puhuivat puolestaan.

Sittemmin alkoi kemikaalikuormituksen karsiminen. Tuote toisensa jälkeen vaihtui turvallisempaan, ja se prosessi on edelleen jatkuvasti käynnissä. Sairastin syövän teini-ikäisenä, mikä onkin ollut yksi alullepaneva tekijä kemikaalukuormituksen karsimisessa. Sairastetun syövän syy on edelleen mysteeri, joskin hyviä arvauksia on esitetty.

Nykyään perheessämme käytetään eteerisiä öljyjä aivan kaikkeen. Hajuvesi, päivän piristys, illan rauhoitus, kaikenlaiset haaverit ja kehon hyvän olon lisääminen hoituvat öljyillä. Öljyt ovat aivan luonnollinen osa elämäämme. En ole fanaattinen enkä ehdoton minkään asian suhteen, mutta pyrin aina parhaisiin ratkaisuihin terveyden ja ympäristön kannalta. Toivon sinunkin ymmärtävän öljyjen tarjoamat mahdollisuudet.