Miksi Young Livingin öljyt?

Eteeriset öljyt ovat nyt kaikkialla. Lähes jokainen käyttää niitä johonkin - saunatuoksuna, ihonhoidossa, diffuuserissa tai parempien unien toivossa. Miksi meille nimenomaan Young Livingin öljyt ovat tulleet jäädäkseen?

Tarkastellaan esimerkkinä laventeliöljyä. Useilla valmistajilla on valikoimissaan laventeliöljy, jonka kyljessä lukee 100% eteerinen öljy. Laventeliöljyä käytetään yleisesti rauhoittumisen, mielenrauhan ja ihon hyvinvoinnin tukena ja sillä on paljon muitakin terveydelle suotuisia vaikutuksia.

Laventelilajikkeita on useita, noin 20-40, ja niillä on erilaiset luonnonkemialliset rakenteet. Jotkut laventelilajikkeista, kuten hybridilaventeli (lavandula x hybrida), ovat edullisia kasvattaa ja viljellä. Toiset taas haastavampia ja vaativampia ja näin ollen kalliimpia. Eri laventelilajikkeiden öljyt ovat kemialliselta rakenteeltaan riittävän lähellä toisiaan, että niiden eteerisiä öljyjä voidaan kaikkia kutsua samalla nimellä: laventelin eteerinen öljy.

Eri laventelilajikkeiden eteerisillä öljyillä, kuten itse kasveillakin, on erilainen luonnonkemiallinen koostumus. Erilaiset ainesosat niissä vaikuttavat ihmisiin eri tavoin. Esimerkiksi hybridilaventeli, mikä on edullisesti kasvatettava lajike, sisältää paljon kamferia. Kamferi väärin käytettynä saattaa aiheuttaa esimerkiksi huonoa oloa, hengenahdistusta ja kouristeluita. Tämähän ei ole kuitenkaan toivottavaa, kun käytetään eteeristä öljyä esimerkiksi illalla lastenhuoneessa rauhoittumisen tukena.

Young Livingin laventeliöljy (Lavender) sisältää ainoastaan Lavandula angustifolia -lajikkeen eteeristä öljyä, mikä ei sisällä kamferia. Tämän lajikkeen viljely on työläämpää ja näin ollen kalliimpaa. Tämän lajikkeen eteerisen öljyn käyttö on kaikin puolin turvallista, kun sen tiedetään olevan puhtaasti vain ja ainoastaan kasvista saatua eteeristä öljyä, mitään siihen lisäämättä, mitään siitä poistamatta.

Young Livingin eteeriset öljyt käyvät läpi tiukan laadunvalvontaprosessin siemenestä sinettiin. Kasvit kasvatetaan luonnonmukaisesti vain puhtailla maaperillä Young Livingin omistamilla maatiloilla ja valvotuilla kumppanuusmaatiloilla.

Kasvatetut kasvit tislataan hellävaraisesti parhaana mahdollisena ajankohtana, jolloin saadaan sen eteeriseen öljyyn maksimaalinen määrä vaikuttavia ainesosia. Jokainen tislauserä testataan ja mikäli öljy ei sisällä kaikkia mahdollisia ainesosia, tislauserä ei tule myyntiin. Mikäli satokauden kasvista saatavan eteerisen öljyn koostumus ei täytä standardeja, myydään ei-oota. Vain paras mahdollinen laatu on riittävän hyvä myytäväksi.

Eteerisen öljyn koostumukseen ja näin ollen tehoon vaikuttavat mm. kauden sääolosuhteet, viljelytekniikat, kasvinsuojelumenetelmät (luomu vs. kemiallinen), tislauksen menetelmät (lämpötila, paine, aika jne.), eli todella monet seikat. Tislatut ja testit läpäisseet erät pullotetaan, sinetöidään ja numeroidaan. Öljypulloihin ei lisätä mitään täyteaineita eikä sieltä oteta mitään pois. Jokainen Young Livingin eteerinen öljypullo on jäljitettävissä pellolle tai maaperään, missä siinä olevat kasvit on viljelty.

Edellä kuvattuja laadun vaatimuksia kutsutaan nimellä Seed to Seal. Se on yrityksen toiminnan perusta. Young Living on tislannut ja kerännyt tietoa eteeristen öljyjen koostumuksista ja vaikutuksista jo 25 vuoden ajan ja on lajissaan maailman johtava. Lisäksi yritys toivottaa asiakkaansa tervetulleiksi omistamilleen farmeille seuraamaan ja oppimaan kasvatus- ja tislausprosesseja.

Koko Young Livingin idea on siis maailman puhtaimmat ja laadukkaimmat eteeriset öljyt. Öljyjen laatuun vaikuttavat tottakai monet muutkin, kuin edellä luetellut seikat. Yllä lueteltu on vain pintaraapaisua. Yrityksen missio on tuoda hyvinvointia ja runsautta jokaiseen kotiin parhailla mahdollisilla eteerisillä öljyillä - tämän voi jokainen itse kokea.