Mitä eteeriset öljyt ovat?

17.06.2021

Eteeriset öljyt ovat rasvaliukoisia, haihtuvia, aromaattisia nesteitä. Niitä saadaan puista, pensaista, kukista juurista, siemenistä ja hedelmistä useimmiten höyrytislaamalla tai esimerkiksi Young Livingin sitrushedelmien kohdalla kylmäpuristamalla. Eteeristen öljyjen ainesosilla on kasvin suojeluun liittyviä tehtäviä. Ne suojaavat kasveja kasvitaudeilta, homeilta, haavoilta ja kuivumiselta.

Ihmiset ovat kautta aikojen käyttäneet eteerisiä öljyjä edistääkseen kehon normaalia ja tervettä toimintakykyä. Eteerisiä öljyjä, joilla on terveyttä ja hyvinvointia tukevia vaikutuksia tunnetaan useita ja niillä onkin lukemattomia määriä erilaisia käyttötapoja. Yleisimmin eteerisiä öljyjä käytetään kolmella tavalla: haistelemalla niitä, levittelemällä niitä iholle ja nauttimalla valittuja öljyjä ravintolisien tai mausteiden tavoin. Sisäisesti nautittaessa on oltava erityisen tarkkana eteerisen öljyn laadusta ja turvallisuusseikoista.

Eteerisiä öljyjä käytettäessä on tärkeää tutustua niitä koskeviin turvallisuusohjeisiin ja noudattaa niitä. Eteerisillä öljyillä ei voida parantaa sairauksia, emmekä voi tehdä diagnooseja tai esittää terveysväittämiä markkinoidessamme eteerisiä öljyjä.